Bemutatkozás

menedzsment-menedzsment-koszi-gaborA Talmácsi Menedzsment 2009-ben jött létre és kezdte meg a munkáját  Johann Zarco-val (Francia), akinek a hátteret teremtette meg  a MotoGP 125 köbcentiméteres kategóriába való induláshoz. Még ugyanabban az évben Sebestyén Péternek,  is lehetőséget teremtett a Menedzsment a Spanyol Bajnokságban való indulásra. Péter jelenleg a Superbike versenysorozat állandó résztevője. A Menedzsment feladata a fiatal tehetséges versenyzők felkutatása, képzése és versenyeztetése, a magyar motoros utánpótlás fejlesztése. Ennek részeként jött létre a Talmácsi Racing.

A Talmácsi Menedzsment létrejöttének szükségességét a motorsport struktúrájának átalakulása indokolta. A nemzetközi motorsportban bevett szokások és finanszírozási trendek alapján, a nemzetközi versenyeken történő induláshoz szükséges költségeket általában maguk a versenyzők hivatottak előteremteni. Ebből adódóan napjainkban sokkal fontosabb szerep jut a háttérben dolgozóknak, hogy maga a versenyző motorra ülhessen és tudjon a versenyre koncentrálni. A Menedzsment nem csak a finanszírozási háttér esetleges előteremtésében igyekszik segíteni, hanem egyben a technikai, fizikai, adminisztratív, pszichológiai hátteret biztosítja a versenyző számára. A sportmenedzsment biztosítja a sporttudomány és a vezetés-szervezés elmélet hátterét a versenyzői számára.

A Talmácsi Menedzsment célja a gyorsasági motorsport reménységeinek felkarolása és képességeik továbbfejlesztése. A versenyzőik sportpályafutásának, sportkarrierjének előmozdítása. Továbbá kizárólagos képviseletük, a versenyzők sporttevékenységével, média-szereplésével és esetleges, szponzorokkal megkötendő mindennemű támogatási és egyéb szerződéseivel kapcsolatban.

A Talmácsi Menedzsment a motorsport világában töltött évek alatt jelentős nemzetközi ismertségre és kapcsolati tőkére tett szert. Kiemelten aktív a fiatal tehetségek felkutatásában tanításában és versenyeztetésében.

Johann Zarco

menedzsment-menedzsment-zarco-1Johann Zarcot a Red Bull Rookies Cup versenyzőjeként ismerte meg Gábor 2007-ben. Abban az évben ő maga is bajnok lett, akárcsak Gábor, azonban a 2008-as szezonban motor és csapat nélkül maradt. Magyarországon találkoztak a kakucsi pályán, ahol ő kereste fel a Menedzsmentet, a magyar szurkolók segítségével. Gábor meginvitálta egy motorozásra és kölcsönadta neki az egyik bőrruháját és sisakját. Motorra pattantak és pár bemelegítő kör után hihetetlen gyorsasággal és vezetési technikával száguldott Gábor mellett a számára ismeretlen motoron és pályán. Az edzésnap végén annyit mondott Gábor neki: „Neked a MotoGP-n a helyed:”. Még abban az évben az utolsó két spanyol bajnoki futamra kölcsönadta a világbajnoki  motorját. Így kezdődött az együttműködésük.

A 2009-es szezonra a menedzsmnet csapatot talált Johannak a MotoGP-n és megteremtette az anyagi alapokat az induláshoz. Így indult számára a MotoGP-s szereplés, melyet a 2015-ös Moto2-es világbajnoki cím megszerzése után így köszönt meg:

Johann Zarco interjú a VB cím után